Hej, jeg er Søren,


Vi købte denne lille ejendom ved Mariager (ca 5,5 hektar) i 2015 som et sted, hvor jeg i praksis kan afprøve mine ønsker om jordbrug og dyrehold i harmoni, og at finde en livsform med et meget lavere forbrugsniveau.


Egentlig erkender jeg at jeg ikke ved noget om jordbrug, men med det udgangspunkt også tillader at det er der hvor alt kan ske. Jeg er inspireret af permakulturprincipperne (jordbrug der imiterer naturen) og "natural farming" (naturen guider). Jeg kalder konceptet her for "Heartful Gardening and Farming" da det er et forsøg på at mærke og selv erfare hvad der er rigtigt for mig at gøre her, snare end at følge hvad "videnskaben" siger man skal. Det er ikke en destination hvor jeg er, men en vej jeg ønsker at gå og hvor tiden vil vise hvad der vil udvikles netop her.


Jeg vil gerne fortælle her, at jeg praktiserer en meditationspraksis  "heartfulness" og har studeret det der ligger bag (aspekter kan minde om mindfulness). Det har givet mig en ny berigende måde at forholde mig til verden på - mennesker, dyr, planter. Det er erfaringer her fra, som har inspireret mig til at gå denne vej.


Min erfaring indtil nu og tese er, at dette også er en vej, der leder mod det paradigmeskifte, hvor vi som mennesker ikke længere ser os selv som "herskere" over naturen (med de konsekvenser vi ser i verden i dag), men går mod at blive "caretakers" (medhjælpere) dvs at blive et "redskab" til regenerering og (forhåbentlig) ny frodighed.


Jeg kan tilføje at jeg er 54 år, har to børn Michael (17 år) og Katrine (14 år), at jeg er Civilingeniør af uddannelse og har arbejdet i mange år som selvstændig inden for energisektoren.


Selvom jeg håber her at kunne vise en anden tilgang til levevis og jordbrug så gør jeg det her fordi jeg kan lide det og fordi det giver  mening for mig.


Hvis der er noget du har set eller læst her på hjemmesiden som du ønsker at kommentere eller have en dialog omkring så er du meget velkommen til at kontakte mig.


e-mail: soren@hou-haven.com